U organizaciji Art & More održani su koncerti u Zagrebačkoj crkvi Bezgrešnog srca Marijinoga na Jordanovcu i Sv. Eufemije u Rovinju.

izvadak iz osvrta u Glasu Istre:

- Ovaj je koncert ujedno i posveta nedavno preminulom maestru Vladmiru Kranjčeviću koji je ovo djelo bezbroj puta dirigirao i volio, a kako smo svi mi na neki način njegova umjetnička djeca drago mi je da se večeras Mozartov "Rekvijem" izvodi i u mojem rodnom gradu, u komornoj izvedbi kako i priliči ovim vremenima, kazao je uoči koncerta Ronald Braus.

Mozartovo remek-djelo izveli su: sopranistica Marija Kuhar Šoša, rodom iz Žminja, ujedno i docentica pjevanja na Muzičkoj akademiji u Puli, mezzosopranistica Nikolina Virgej Pintar, tenor Josip Čajko, bas Siniša Štork uz Komorni zbor Opere bb i Orkestar mladih glazbenika. Dirigent Darijan Ivezić kazao je da im je bila velika čast, nakon premijerne izvedbe u Zagrebu, nastupati i u Rovinju, tim više što je on čest gost rovinjskog festivala Art&more.

- Za mladog dirigenta poput mene, čast je izvoditi Mozartov "Rekvijem" pred ovolikom publikom. Zbor smo sastavili od studenata Muzičke akademije i njihovih prijatelja, studenata FER-a, Filozofskog fakulteta i amaterskih zagrebačkih zborova. Orkestar čine mladi glazbenici studenti Muzičke akademije, a solisti su svi redom moji dragi prijatelji i kolege i veseli me što su se odazvali na moj poziv, kazao je Ivezić.

Gromoglasni aplauz

Mladi i energični članovi zbora Opere bb i orkestra, zajedno s iskusnim solistima s lakoćom su iznijeli ovo kompleksno i emotivno sakralno djelo. Crkva sv. Eufemije u subotu je bila ispunjena do posljednjeg mjesta, publika je sa zanimanjem pratila izvođače, a gromoglasan pljesak koji se prolomio crkvom po završetku koncerta govori u prilog činjenici da je rovinjska publika doista uživala.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.976547579587766&type=3&__xts__

https://www.glasistre.hr/kultura/rovinj-artmore-dojmljiva-izvedba-kompleksnog-i-emotivnog-sakralnog-djela-745823